De waardering van lineaire vs. circulaire bedrijven

Het waarderen van startups is extra lastig omdat er geen verkoopdata aanwezig is. Wat is dan voor alle belanghebbenden, toch een eerlijke manier om in een startup te investeren? Dat leggen we je op deze pagina uit.

Wat is IntelligentFood waard?

Hoe weet je wat een bedrijf waard is? Over dit onderwerp is veel geschreven. Er is veel onderzoek naar gedaan en er zijn verschillende manieren om de waarde van een bedrijf te bepalen. De grote accountantskantoren hebben afdelingen die niets anders doen dan de waarde van een onderneming bepalen.

Variabelen in deze waardebepaling zijn: Het managementteam. Behaalde omzet in het verleden. Het land waar de onderneming is gevestigd. De branche/markt waarin de onderneming actief is. Of het bedrijf octrooien heeft. En nog een scala aan variabelen.

Wat echter bijna altijd aan de hand is, is dat deze waarderingsmethodes zijn ontwikkeld voor lineaire bedrijven. Bedrijven die inkopen/produceren en verkopen. Bedrijven die businessmodellen hebben op basis van het buy, use, waste principe.

Daarbij komt dat bij onze startup het concept nog veel belangrijker is. We willen laten zien dat wij het verschil kunnen maken in de keten. En de afwezigheid van behaalde omzetten in het verleden zegt niet veel. Aangezien we net zijn begonnen.

IntelligentFood houdt van eerlijk zakendoen. Dus ook van een eerlijke waardebepaling van ons bedrijf. Voor investeerders hebben wij daarom het volgende ontwikkeld.

De converteerbare lening.

In het filmpje hierboven legt de meneer van Binck bank helder uit wat een converteerbare lening is. Maar waarom een converteerbare lening?

Het is ontzettend lastig is om een startup te waarderen en dan ook nog een circulaire startup.

Wij stellen daarom een converteerbare lening voor. Een lening met in de eerste instantie een mooie rente. En in de toekomst kan deze lening worden omgezet naar aandelen,

Lijst met investeerders in IntelligentFoodNa een bepaalde periode, hebben ook wij als startup een trackrecord. Wij hebben dan de tijd gehad om te laten zien wat ons bedrijf kan. Hoe wij zijn gegroeid. In omzet, kennis en medewerkers. Hoe wij hebben bijgedragen aan de internationale doelstelling om voedselverspilling met 50% te verminderen in 2030.

Met dit trackrecord is het een stuk makkelijker de waarde van IntelligentFood te bepalen.

Ook met de lineaire waardebepalingsmethodieken kunnen we dan beter uit de voeten. Een onafhankelijk accountant bepaald dan de waarde van IntelligentFood. En jouw lening wordt omgezet in aandelen omdat wij dan weten hoeveel één aandeel waard is.

Jij als eerste “believer” hebt natuurlijk als eerste je nek uitgestoken voor ons concept. Daarvoor ontvang je bij de conversie van je lening in aandelen een korting op de prijs van onze aandelen. Deze korting kan oplopen tot 15%.

Een converteerbare lening is volgens ons de meest eerlijke manier om in IntelligentFood te investeren. Hiernaast een lijst met onze investeerders van wie wij toestemming hebben gekregen hun naam te publiceren.

De converteerbare lening is van nu, de nieuwe economie.

Ons businessmodel is niet onopgemerkt gebleven. Lees hier wat de ABNAMRO bank van ons model vindt.

Winst maken met verspild voedsel. Dat kan goed samen.

Voedselverspilling is een complex probleem. Wij hebben een oplossing.

Het belang van voedselverspilling tegengaan.