Het Project Brood

Wil jij helpen de wereld te verbeteren?

Dagelijks worden, in Nederland alleen, ruim 400.000 broden weggegooid. Per jaar komt dit neer op circa 127 miljoen kilo brood (Prooijen & Durlacher, 2017). Dat moet anders!

Bakkerij Van der Waal is een regionale bakker met zes eigen winkels. Er blijft dagelijks niet verkocht brood liggen.

Grand Duet is een industriƫle bakker die een scala aan deegproducten maakt. Ook hier zijn er reststromen. Echter niet van brood maar van deeg.

Een groot gedeelte van dit onverkocht brood wordt opgehaald en afgeleverd bij dak en thuislozen in de regio. Een mooi gebaar. De rest van de reststromen van beide leveranciers wordt verwerkt in diervoeding of vergist. Dat vinden wij zonde! Het is namelijk ooit gemaakt voor menselijke consumptie en wij willen het, als het kan, voor menselijke consumptie houden.

Help ons deze reststromen van brood en deeg voor menselijke consumptie geschikt te houden door te experimenteren.

Geef je op en ontvang gratis een pakket van brood en deeg. Experimenteer hiermee, bedenk leuke recepten en stuur deze op.

Wat moet je doen?

  1. Stuur een mail naar j.d.hanenberg@hr.nl met je gegevens en ik neem contact met je op.

Een jury bekijkt alle inzendingen. De jury nodigt de beste inzendingen uit voor de liveronde. Je wordt uitgenodigd om op een nog onbekende locatie je recept voor de jury te komen voorbereiden.